Brug en tjekliste

» Posted by on May 23, 2014 in Uncategorized | Comments Off on Brug en tjekliste

Brug en tjekliste

 

Ved du hvad en arbejdspladsvurdering er? Nej vel? Det vidste jeg nemlig heller ikke, før jeg pludselig skulle til at udføre en på mit nuværende job. Jeg har faktisk heller aldrig oplevet, at der blev udført en arbejdspladsvurdering, på nogle af de jobs, jeg tidligere har haft. Hvert fald ikke hvad jeg har vidst af eller bemærket. Men lad mig fortælle dig lidt om, hvad en arbejdspladsvurdering er, for det er faktisk en rigtig god og vigtig ting, som alle arbejdspladser vil nyde godt af at få lavet.

Men overodnet set så handler en arbejdspladsvurdering om at vurdere arbejdsmiljøet på en arbejdsplads, og det er faktisk lovpligtigt at foretage den.

På nettet kan man finde tjeklister, som er udarbejdet branche specifikt, så man let kan gå ind og kigge på sin egen branche, og på den måde hurtigt finde inspiration til de typiske problemer med arbejdsmiljø, som forekommer i de forskellige brancher. Så jeg har besluttet mig for at finde nogle af de tjeklister, som gælder for min branche – byggebranchen- for der er virkelig en masse, især fysiske, faldgrupper, som man skal være opmærksom på. Både så de ansatte ikke kommer til skade på byggepladsen, men også at de arbejder i de rigtige positioner, og ikke giver sig selv alvorlige længerevarende skader.