Hvordan arbejder en psykolog?

» Posted by on Oct 24, 2014 in Jobsøgning | Comments Off on Hvordan arbejder en psykolog?

Hvordan arbejder en psykolog?

Praktiserende psykologer kan hjælpe med en række sundhedsproblemer og bruge et sortiment af evidensbaserede behandlinger til at hjælpe folk med at forbedre deres liv.

Oftest, bruger de terapi (ofte omtalt som psykoterapi eller samtaleterapi). Der er mange forskellige former for terapi, men psykologen vil normalt vælge den form, der bedst løser personens problem og passer bedst til patientens karakteristika og præferencer.

De forskellige typer af terapi er kognitive, adfærdsmæssige, kognitive adfærdsterapi, interpersonel, humanistisk, psykodynamisk eller en kombination af de forskellige stilarter.

Terapi kan bruges på enkeltperson, par, familie eller anden gruppe. Nogle psykologer er uddannet til at bruge hypnose, hvor forskning har vist sig at være effektiv for en bred vifte af forhold, herunder smerte, angst og humørsvingninger.

I nogle tilfælde kan terapi og medicin være den kombinationsbehandling, der virker bedst. For folk, der har positive erfaringer med medicin, samarbejder psykologer oftest med læger, børnelæger og psykiatere om en samlet behandling.

Mange praktiserende psykologer styre deres egen private praksis eller arbejder sammen med andre psykologer eller sundhedsplejere. Praktiserende psykologer kan også arbejde på forskellige institutioner som f.eks. skoler, gymnasier og universiteter, hospitaler og fængsler, lægecentrer, erhvervsliv og industri, plejehjem, og rehabilitering centrer.