Al den tid i verden

» Posted by on Sep 24, 2013 in Ældre, Fritid | 0 comments

Al den tid i verden

 

Jeg har tit lyttet til Louis Amstrongs sang ”We have all the time in the world” og tænkt, at jeg glædede mig til den dag, hvor jeg virkelig havde al den tid, som jeg havde brug for. Gennem mit liv synes jeg ofte at have oplevet følelsen af enten at mangle tid, ikke at have tid nok eller at tiden var knap.

 

Jeg er netop gået på efterløn, og mit hus, som jeg førhen har kæmpet lidt med at passe, da jeg aldrig har følt at have haft nok tid til at passe, har jeg nu al den tid i verden til at passe; til at sørge få at få slået græsset; bestilt fyringsolie i god tid til vinteren; tørre støv i hjørnerne; afkalke kaffemaskinen og så videre.

 

De første par uger efter jeg var gået på efterløn, bestod også af at ”tikke” punkter af på min meget lange to-do liste. Men efterhånden er jeg ved at være i bund med alt hvad jeg manglede såsom at skifte pærer i lamperne udenfor, give havemøblerne træolie, fjerne ukrudt, rense, grille og ovnen, tømmer skrivebordsskuffer for gammelt skrammel, give tøj væk til genbrug og meget mere.

 

Forleden eftermiddag, hvor jeg smed mig i sofaen efter en lang dag med gøremål, gik det op for mig, at listen var ved at være i bund, og en forskrækket følelse fór gennem mig. For hvad skal jeg nu stille op med al min tid!? Det fik mig til at blive en smule lommefilosofisk, og jeg tænkte på, at tiden kun er dyrebar, når man ikke har den. Den forekommer kun som noget helt igennem fantastisk når man mangler tiden. Jeg tænker, at det sådan med de fleste ting i livet. At mange situationer udgøres af sin værens modstykke. Tiden bliver til som et resultat af manglende tid. Uden manglen på tid, ville vi overhovedet ikke være i stand til at tænke på ”tid” som en ting.

Måske jeg skulle begynde at læse noget filosofi, nu hvor jeg har tiden for mig. Så kan det også være at mit næste indlæg her på bloggen bliver rigtigt filosofisk og ikke bare lommefilosofisk!

 

Photo credit: http://iconhdwallpaper.com

Submit a Comment