Posts made in May, 2014

Det er godt, det de sælger

»Posted by on May 28, 2014 in Hus og have | Comments Off on Det er godt, det de sælger

Det er jo noget helt fantastisk fyringsolie de sælger, og det siger ikke så lidt, især når det kommer fra mig, og jeg tror du ved hvad jeg snakker om, for det er jo klart, og hvad skulle ellers være lige så klart som dette, ja, jeg ved det ikke, og det gør du nok heller ikke, så du kan lige så godt stole på mig. Derfor siger jeg til dig, at det er den bedste fyringsolie de sælger, og du behøver ikke gøre noget selv, for at finde ud af det, fordi jeg lige har sagt til dig, at det er det bedste, og som vi lige slog fast, kan du stole på det. Har du noget at sige til det? Ikke? Det tænkte jeg nok, for hvem vil ikke stole på mig, de kender mig jo alle sammen, og hvis jeg vil sige, at det er den bedste fyringsolie, så siger jeg det, lige meget om det er sandt eller ej. Det er jo meget smart, at alle stoler på en, så kan man stort set sige hvad man vil, og det er jo godt, for det er tit man har noget at sige, som virkelig er godt, hvis folk stoler på en, f.eks. noget om fyringsolie.

 

read more

Brug en tjekliste

»Posted by on May 23, 2014 in Uncategorized | Comments Off on Brug en tjekliste

Brug en tjekliste

 

Ved du hvad en arbejdspladsvurdering er? Nej vel? Det vidste jeg nemlig heller ikke, før jeg pludselig skulle til at udføre en på mit nuværende job. Jeg har faktisk heller aldrig oplevet, at der blev udført en arbejdspladsvurdering, på nogle af de jobs, jeg tidligere har haft. Hvert fald ikke hvad jeg har vidst af eller bemærket. Men lad mig fortælle dig lidt om, hvad en arbejdspladsvurdering er, for det er faktisk en rigtig god og vigtig ting, som alle arbejdspladser vil nyde godt af at få lavet.

Men overodnet set så handler en arbejdspladsvurdering om at vurdere arbejdsmiljøet på en arbejdsplads, og det er faktisk lovpligtigt at foretage den.

På nettet kan man finde tjeklister, som er udarbejdet branche specifikt, så man let kan gå ind og kigge på sin egen branche, og på den måde hurtigt finde inspiration til de typiske problemer med arbejdsmiljø, som forekommer i de forskellige brancher. Så jeg har besluttet mig for at finde nogle af de tjeklister, som gælder for min branche – byggebranchen- for der er virkelig en masse, især fysiske, faldgrupper, som man skal være opmærksom på. Både så de ansatte ikke kommer til skade på byggepladsen, men også at de arbejder i de rigtige positioner, og ikke giver sig selv alvorlige længerevarende skader.

read more

Måske en god idé

»Posted by on May 17, 2014 in Uncategorized | Comments Off on Måske en god idé

Måske en god idé

Hvad tænker du når du hører ordet ”efterskole”? I mange år har jeg faktisk overhovedet ikke haft en holdning til hvorvidt efterskole var en god eller en dårlig ting, men efter mine børn er begyndt at blive større, er jeg virkelig begyndt at overveje, om det måske ikke er en rigtig god idé? Mine børn er nemlig alle tre ret kreative (de slægter deres far på), og jeg synes nærmest at det er synd for dem, hvis ikke de får så meget mulighed som muligt, for at udfolde dem selv kreativt…

Min ældste, en dreng på tretten, er også så småt begyndt at blive mere åben over for idéen om at komme afsted på efterskole. Da jeg først talte med ham om det, virkede han som om han synes det var verdens dårligste idé, men efter vi har været lidt inde på nettet, og se på nogle af alle de spændende og meget kreative skoler der finde, så er han så småt begyndt at tale om det, som noget han rent faktisk gerne vil efter niende klasse, og virker ikke længere så fast besluttet på, at han bare partout skal gøre det samme som hans kammerater.

Så i sommerferien kører vi ud i det danske land, og kigger lidt på nogle forskellige efterskoler, og så må vi jo se, hvad det bliver til.

read more

Jeg kom til at købe en rygsæk til børn

»Posted by on May 17, 2014 in Jobsøgning | Comments Off on Jeg kom til at købe en rygsæk til børn

Jeg kom til at købe en rygsæk til børn

Jeg skal snart begynde i skole. Jeg skal uddanne mig. Jeg skal gøres parat til jobmarkedet. I den anledning, har jeg købt mig en taske. Det er jo meget smart, til bøger og den slags, for så skal jeg ikke bære det hele i mine hænder. Det kan man jo heller ikke. Nå, men jeg har købt mig en taske, der er bare et problem, for jeg har åbenbart fået købt mig en rygsæk til børn. Det er ikke den bedste løsning til mine behov, men nu har jeg den jo. Jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal beholde den, og bruge den, eller om jeg skal smide den væk, og så bare købe en ny. Det er jo en rygsæk til børn, den er lidt lille, og holder måske ikke til mine voksen skoleting, som jo er ekstra tunge og skarpe, og opfører sig vildt, i hvert fald hvis man har en forkert taske. Jeg kan ikke rigtig se anden løsning, end at smide den rygsæk til børn ud, for jeg kan ikke levere den tilbage. Det må være det jeg gør, jeg må smide den i en container eller sådan noget, og så må jeg købe en voksen rygsæk.

read more

Købe eller leje?

»Posted by on May 11, 2014 in Ældre | Comments Off on Købe eller leje?

Købe eller leje?

Jeg er så småt begyndt at forbered mig på, at jeg skal på folkepension. Jeg er faktisk også begyndt at glæde mig lidt til det. Da jeg først havde taget beslutningen, synes jeg faktisk, at det var lidt skræmmende sådan at skulle til at gå og ”Kukkelure” derhjemme. Men nu hvor det er ved at komme lidt tættere på, kan jeg faktisk mærke, at det nok slet ikke bliver så slemt. Desuden er mange af mine jævnaldrende veninder også gået på pension, så det vil jo sige, at jeg kommer til at have masser af muligheder for at se dem, og foretage mig ting sammen med dem. En af mine veninder har også for nylig købt en ferielejlighed i Berlin, som vi har aftalt at tage til i ny og næ og komme ud og se noget kunst og kultur, når vi så er i Berlin.

Jeg har selv arvet en lille pose penge fra min afdøde mand, og jeg er derfor også selv begyndt at overveje mulighederne for måske selv at købe en ferielejlighed Italien. Indtil videre har jeg nemlig kun lejet ferielejligheder, når jeg har været i Italien, men det kunne nu også være rigtig dejligt at eje sin egen. Men jeg er lidt i tvivl. Det er jo trods alt lidt nemmere bare at leje sig ind, og så har man ikke så mange forpligtelser. Det må jeg tænke lidt over…

read more