Posts made in January, 2014

Flyv til Grønland på bedste vis

»Posted by on Jan 30, 2014 in Rejser | Comments Off on Flyv til Grønland på bedste vis

Flyv til Grønland på bedste vis

Hvis du nogensinde er så heldig at have en ferie til Grønland, så må du love at du ser den skønne natur! Det er i virkeligheden også svært at undgå, når man nu er deropppe – men alligevel! Du skal ud og opleve noget! Og undersøg det gerne på forhånd, for der er så mange spændende ting, som du skal se, når du nu er rejst til sådan et fantastisk sted. Langt størstedelen af Grønlands indtjening kommer fra fiskeri, og det kan tydeligt mærkes på befolkningen, som er helt anderledes fra den danske. De er helt nede på jorden, og i et helt andet gear end så mange stressede danskere herhjemme. Og det er faktisk kun en lille del af, hvad du oplever, når du tager et fly til Grønland. Én ting, jeg blev meget overrasket over, var, at flyet og deres personale bare var på fra det sekund jeg satte mine ben i flyet. Søde, smilende, og talte naturligvis dansk. De var meget velkomne, og de gjorde min flyvetur helt speciel. Det lyder måske dumt, for en flyvetur er jo bare en flyvetur – men det var en hel fornøjelse! Det er dejligt, at man stadig kan opleve denne form for service i et fag, som ellers ikke er så prestigefyldt som tidligere.

read more

Den gode tømrer i København

»Posted by on Jan 30, 2014 in Hus og have | Comments Off on Den gode tømrer i København

Den gode tømrer i København

Jeg har undret mig over et par ting, for at sige det mildt, siden jeg flyttede fra Jylland til København. Der er naturligvis forskel på folk, og hvordan de er i forhold til hinanden, men noget, som jeg ikke havde tænkt over, var, at folk også arbejder meget forskelligt, hvis man sammenligner jydere med københavnere. Jeg oplevede det første gang, da jeg bestilte en tømrer københavn, for der var godt nok stor forskel. I Jylland går man meget op i at komme til tiden og måske knapt så meget i selv udførelsen, og her oplevede jeg det præcis modsatte! Min tømrer kom lidt for sent til vores aftale og undskyldte ikke engang, men herefter var han meget professionel i sit arbejde, og jeg var da ikke i tvivl om, at arbejdet var i gode hænder. Nu var mine krav måske heller ikke så store, da jeg ikke er vant til det helt store og perfekte tømrerarbejde, men han gjorde det virkelig godt! Jeg undrer mig til gengæld over det med mødetider. Så er han her pludselig, og så er han her pludselig ikke, det går de åbenbart ikke så meget op i. Men så længe, at min opgave bliver udført godt, og til tiden, så er jeg tilfreds. Måske generaliserer jeg også lidt – nu er han jo den første og eneste maler københavn, jeg har haft!

read more

Liv på gården, også om vinteren

»Posted by on Jan 27, 2014 in Fritid, Hus og have | Comments Off on Liv på gården, også om vinteren

Liv på gården, også om vinteren

Vi er en familie med vores egen gård, hvor vi har køer, høns osv. I julen sælger vi juletræer. Det er en god forretning, for hvem vil ikke have et kvalitetsjuletræ? Vi hygger med vores kunder. Vi har en café, hvor vi sælger æbleskiver, glögg, varm kakao og meget mere. Udover det, så har vi en traktor som vi kører traktorture med. Ungerne elsker at køre med vores traktor. Vi viser dem rundt på gården, og vi har gemt julenisser og andre julede ting rundt omkring, ja vi har nærmest lavet en lille verden, som man så kan se fra vores traktor. Det er helt sikkert et hit for ungerne at køre med vores traktor, og faktisk synes de voksne, ikke bare børnenes forældre, men de voksne generelt, at det er en god tur. De finder det meget underholdende, og nogle snakker om, at vores traktor tager dem med tilbage til en barndom med varme og hygge, og ikke mindst gode minder, som de får flere af hos os. Vi ser mange kunder komme igen, og det at køre med vores traktor, er en af grundene til det. Det er en ældre traktor, vi har købt, for at give mere til oplevelsen, og jeg tror, at folk er enige i valget af en ældre traktor til turene.

 

Phot credit: commons.wikimedia.org

read more

Lad mig fortælle om mit benzinkort

»Posted by on Jan 24, 2014 in Fritid | Comments Off on Lad mig fortælle om mit benzinkort

Lad mig fortælle om mit benzinkort

Jeg får rabatter når jeg køber benzin. Det vil sige, at jeg, udover den billige benzin, får rabat. Det kan altså betale sig for mig. Det giver en god fornemmelse, at jeg ved, at jeg sparer penge på allerede billig benzin. Men hvordan? Jeg har et benzinkort. Jeg hørte om det, jeg hørte om dets fordele og hvordan det gjorde det nemmere for os kunder. Jeg tænkte, at jeg måtte prøve det, så jeg skaffede mig et.

Indtil videre har det været en god oplevelse at have et benzinkort. Jeg får blandt andet én samlet regning, så det er mere overskueligt for mig med mine udgifter. Jeg skulle over broen og besøge noget familie. Da fandt jeg ud af, at jeg kan betale broafgifter med mit benzinkort. Det var smart.

Jeg skulle besøge min onkel på hans fødselsdag. Han holdt fest, hvor store dele af den familie jeg ikke ser så ofte var inviteret, der også dele af familien som jeg ser ofte. Hver gang jeg snakkede med nogle, kunne jeg ikke lade være med at fortælle om mit benzinkort. Man skulle tro de ikke ville høre om det, men de var interesserede, især da jeg fortalte om den faste rabat. Den samlede regning øgede også interessen for mit benzinkort.

 

Photo credit: www.bt.dk

read more

Vild med Barbapapa!

»Posted by on Jan 24, 2014 in Rejser | Comments Off on Vild med Barbapapa!

Vild med Barbapapa!

I vores familie er vi helt vilde med Barbapapa, og det har vi faktisk været et stykke tid. Det startede med at mine børn så en reklame for det i tv, og der var jeg faktisk lidt skeptisk, for det er ofte reklamerne som gør, at mine børn pludselig føler et behov for at eje alt muligt dyrt legetøj – og det kan jeg godt blive lidt træt af! Men jeg hoppede faktisk med på bølgen med Barbapapa, for jeg synes både at det er nogle søde figurer, og så er det faktisk også til at betale. Jeg synes ofte, at legetøj bliver så dyrt, og det er jo begrænset hvor længe de bruger det. Men her er Barbapapa genialt: de laver både legetøj men også ting, som man kan bruge lidt længere tid som bestik, tallerkner, dækkeservietter, krus og forklæder, for blot at nævne nogle af deres mange ting. Det synes jeg er smart, for det har motiveret mine børn til at hjælpe med i køkkenet, hvis de for eksempel har haft Barbapapa bagesættet frem eller lignende. Og senest har jeg faktisk fundet ud af, at flere af tingene er gode at have med ud og rejse. Jeg købte dem en bold derfra, som ingenting fylder, men som de havde meget glæde af, da vi var afsted. Og til den helt lille havde vi et spil med træklodser med, og det underholdte hende på stort set hele turen – det er ganske enkelt utroligt, hvad godt legetøj kan gøre!

read more