Posts made in December, 2013

Mit et og alt

»Posted by on Dec 31, 2013 in Fritid | Comments Off on Mit et og alt

Mit et og alt

Jeg kan ikke undvære mit bredbånd! Der skal være fungerende internet i min lejlighed non stop, og det skal være hurtigt til download såvel som upload. Jeg ved ikke, hvad man gjorde før internettet blev opfundet. Det er jo en gave til mennesker, der er glade for at dele og suge information og viden. For nogle måneder siden var mit internet virkelig langsomt, og jeg kunne ikke finde ud af, hvad der var galt.

Så jeg ringede til min udbyder af bredbånd. Jeg fik en god snak med en tekniker, og det viste sig, at min router skulle udskiftes. Jeg fik en ny tilsendt kvit og frit. Da jeg fik udskiftet routeren, var der en verden til forskel, og det har aldrig fungeret bedre. Det er næsten tragisk, hvor meget det betyder, men det er jo bare via nettet at alt sker. Både job og fritid struktureres over nettet. Det er der, det sker. Det er der man holder sig opdateret om relationer, arbejdsopgaver og så er det en kilde til en masse underholdning.

På ferier er det helt ulideligt, når hotellet eller lejligheden man skal bo i, ikke har et bredbånd. Så ender man med at rende rundt i byen og finde wi-fi zoner og se helt desperat ud, fordi man ikke kan få sit fix. Bredbånd er bare mit et og alt!

read more

Traktor til enhver lejlighed

»Posted by on Dec 27, 2013 in Hus og have | Comments Off on Traktor til enhver lejlighed

Hvis du står og mangler en traktor, så har jeg fundet ud af, at Golease har rigtig mange forskellige traktorer og til alle formål. Det smarte ved dem er, at man også kan købe dem brugt, og så sparer man jo, som bekendt en del. Og de har også mange mærker at vælge imellem, så hvis du har en favorit, så bliver dette også imødekommet. De fører mærker som Volvo, Renault, Massey, John Deere og mange flere, så der er noget for enhver smag. Jeg selv bruger meget traktor i min hverdag, da jeg bor på en gård, så sidst jeg skulle ud og investere i en, så købte jeg en John Deere. Sådan en har jeg ville have længe, for uden at sige for meget, er det traktorernes Mercedes. Den er bare lige lidt lækrere at køre i, bedre at bruge og så spinner den – i hvert fald i forhold til andre traktorer, som så ofte hakker sig afsted. Når man har været i faget i mange år, så bliver man efterhånden også bekendt med alle de dårlige og ubrugelige maskiner, som der er på markedet – og så er det rart at have råd til sådan en luksusmaskine, jeg føler mig heldig.

 

read more

Hvad er en overenskomst?

»Posted by on Dec 23, 2013 in Fritid | Comments Off on Hvad er en overenskomst?

Hvad er en overenskomst?

Når der bliver talt om overenskomster i arbejdsregi, så menes der en aftale. Denne aftale bliver indgået mellem en eller flere arbejdsgivere og flere lønmodtagere. Nogle kalder dem “kollektive overenskomster”, da man mener, at denne betegnelse er mere korrekt. Netop dette, at den er kollektiv, betyder, at det er en aftale, der vedrører en gruppe lønmodtagere, og disse er ofte organiseret i en fagforening eller lignende. Disse ville derfor også typisk arbejde inde for samme fag, hvilket kunne være alt fra kontorarbejde til håndværkerfagene. Dette er måske almen viden for mange, men jeg vidste faktisk ikke, hvad en overenskomst var, og derfor spurgte jeg google: “Hvad er en overenskomst?” her i min fritid. Jeg bruger generelt min fritid til sådan nogle ting, for jeg synes efterhånden tit, at jeg støder på begreber, som jeg lige må slå op. Det kan være at jeg er stødt på noget, som vi har snakket om på mit studie, eller at en af mine kolleger har præsenteret mig for et begreb, som jeg gerne vil udforske nærmere. For jeg føler altid lidt, at det er bedst at sidde derhjemme og udforske det selv i sin fritid – så bliver man ikke forstyrret, og så kan man selv danne sig et indtryk af, hvordan tingene er.

read more

Krise i lufthavnen

»Posted by on Dec 20, 2013 in Fritid | Comments Off on Krise i lufthavnen

Krise i lufthavnen

Jeg skulle sætte min far og hans kone af i lufthavnen i sidste uge. Det var umiddelbart en smal sag. Jeg skulle køre dem derud. Droppe dem af i drop off zonen og så bare hjem igen. Jeg tog derfor bare mit kørekort i hånden og tog af sted for at hente dem.

Vi kører af sted, og de er selvfølgelige glade for at skulle på ferie. Jeg sætter dem af. Af en eller anden grund når der dog at gå 15 minutter med at sige farvel og se dem gå ind i afgangshallen og tjekke ind. Jeg får i hvert fald problemer, da jeg skal ud af drop off zonen. Jeg har været der længere end 15 minutter og skal derfor betale. Det er ikke super godt, når man ikke har medbragt sin pung. Det er for sent at få hjælp fra min far, så jeg roder bilen igennem for løsninger. Heldigvis ligger der et benzinkort i handskerummet. Jeg har set på automaten, at det kan bruges. Jeg stikker benzinkortet i automaten og beder en stille bøn. Godkendt! Bommen går op, og jeg er fri. Jeg nåede ellers lige at få koldsved og bange anelser. Det ville ikke være så sjovt at skulle bede om hjælp i lufthavnen eller være nødt til at ringe til nogen, fordi jeg ikke havde medbragt min pung. Den husker jeg næste gang. Og tak til Benzinkortet. Godt at det ligger fast i handskerummet.

read more

Drømmen om hestene og naturen i Island

»Posted by on Dec 19, 2013 in Fritid | Comments Off on Drømmen om hestene og naturen i Island

Drømmen om hestene og naturen i Island

Lige siden jeg var en lille pige, der gik til ridning, har jeg drømt om at komme til Island. Der var noget helt specielt ved de kortbenede heste med den ekstra gangart, som kunne bære en gennem det uvirkeligt smukke landskab. Men i takt med, at interessen for hestene dalede, så røg drømmen om rejser til Island også lidt i baggrunden. De hang ligesom sammen – Island og hestene.

 

Men nu skal det altså være. Jeg rejser til Island i det nye år. Det har jeg besluttet. Jeg vil ride på islandske heste og lade mig betage af den smukkeste natur. Og når man rejser til Island, så skal man selvfølgelig også bade i varme kilder og gejsere.

 

Jeg har læst på diverse websites, at man også bliver fuldstændig forelsket i det islandske folk, når man rejser til Island. Så dem vil jeg glæde mig til at møde. Forhåbentlig møder jeg nogle bekendtskaber for livet, og forhåbentlig bliver turen så fantastisk, at jeg har lyst til at komme tilbage på et tidspunkt.

 

Indtil da vil jeg drømme om rejser til Island – Jeg vil se billeder i mit hoved af mig selv, højt til hest ud over de smukke sletter mellem de smukke bjerge. Så skal drømmen om hestene og naturen i Island nok snart blive til virkelighed.

 

Mere info om Island her.

read more