Posts made in September, 2013

Al den tid i verden

»Posted by on Sep 24, 2013 in Ældre, Fritid | 0 comments

Al den tid i verden

 

Jeg har tit lyttet til Louis Amstrongs sang ”We have all the time in the world” og tænkt, at jeg glædede mig til den dag, hvor jeg virkelig havde al den tid, som jeg havde brug for. Gennem mit liv synes jeg ofte at have oplevet følelsen af enten at mangle tid, ikke at have tid nok eller at tiden var knap.

 

Jeg er netop gået på efterløn, og mit hus, som jeg førhen har kæmpet lidt med at passe, da jeg aldrig har følt at have haft nok tid til at passe, har jeg nu al den tid i verden til at passe; til at sørge få at få slået græsset; bestilt fyringsolie i god tid til vinteren; tørre støv i hjørnerne; afkalke kaffemaskinen og så videre.

 

De første par uger efter jeg var gået på efterløn, bestod også af at ”tikke” punkter af på min meget lange to-do liste. Men efterhånden er jeg ved at være i bund med alt hvad jeg manglede såsom at skifte pærer i lamperne udenfor, give havemøblerne træolie, fjerne ukrudt, rense, grille og ovnen, tømmer skrivebordsskuffer for gammelt skrammel, give tøj væk til genbrug og meget mere.

 

Forleden eftermiddag, hvor jeg smed mig i sofaen efter en lang dag med gøremål, gik det op for mig, at listen var ved at være i bund, og en forskrækket følelse fór gennem mig. For hvad skal jeg nu stille op med al min tid!? Det fik mig til at blive en smule lommefilosofisk, og jeg tænkte på, at tiden kun er dyrebar, når man ikke har den. Den forekommer kun som noget helt igennem fantastisk når man mangler tiden. Jeg tænker, at det sådan med de fleste ting i livet. At mange situationer udgøres af sin værens modstykke. Tiden bliver til som et resultat af manglende tid. Uden manglen på tid, ville vi overhovedet ikke være i stand til at tænke på ”tid” som en ting.

Måske jeg skulle begynde at læse noget filosofi, nu hvor jeg har tiden for mig. Så kan det også være at mit næste indlæg her på bloggen bliver rigtigt filosofisk og ikke bare lommefilosofisk!

 

Photo credit: http://iconhdwallpaper.com

read more

Man bliver klogere med alderen…

»Posted by on Sep 18, 2013 in Ældre | 0 comments

Man bliver klogere med alderen…

Da jeg første gang fik et mere seriøst arbejde, så begyndte folk på min arbejdsplads at snakke om overenskomster, og der var jeg helt blank. Hvad er dog det for noget, tænkte jeg. Men det er nu ikke første gang, er jeg er stødt på en ukendt fænomen i mit voksne liv, så jeg tog en hurtig søgning i Google om overenskomster, og bum, så blev jeg straks klogere. De kunne fortælle mig, at overenskomster er en aftale, som man indgår én eller flere arbejdsgivere og lønmodtagere imellem. Når jeg spørger mine forældre, eller bedsteforældre for den sags skyld, så ved de en helt masse om det, og de har brugt mange timer på at sætte sig ind i regler og så videre i deres egne overenskomster. De kunne fortælle mig, at der er forskel på kollektive overenskomster, og andre overenskomster, hvilket jeg slet ikke vidste noget om. De kollektive overenskomster er nogle aftaler, som man indgår sammen med andre, hvilket typisk er igennem en fagforening eller folk fra samme faggruppe. Anderledes forholder det sig med almindelige overenskomster, som blot er en aftale mellem dig og din arbejdsgiver.

 

read more

Er alderen ved at kunne mærkes?

»Posted by on Sep 18, 2013 in Ældre, Fritid, Hus og have | 0 comments

Er alderen ved at kunne mærkes?

Når man kommer op i årene, så har jeg hørt fra flere i min familie, at det kan være svært at opretholde den træning, som man tidligere har kunne præstere. Det er jo ikke underligt, for kroppen gennemgår den naturlige ældningsproces, og det kan være svært at yde det samme fysisk. Men hertil har min onkel altså fundet et ret effektivt og godt hjælpemiddel. Han er begyndt at bruge noget energipulver, der hedder No Explode, og det er med til at gøre, at han kan presse sig mere under sin træning. Som værende midt i 50’erne, skal man naturligvis tage sin alder i betragtning, men han har altid været fysisk aktiv og dyrket mere sport, så jeg vil mene, at han kender sin krop godt nok! Det, som No Explode er med til, er bare at give ham det ekstra overskud, efter en lang dag på arbejde, til også lige at smide et par ekstra kilo på vægtene, og okse derud af i en times tid for fuld skrue. Så kan han nemlig præstere at give sig fuldt ud, og dermed effektivisere sin træning – så kan han bruge resten af sin fritid i huset og haven – en ting som han også prioriterer højt.

read more

Julen er (åbenbart) lige om hjørnet

»Posted by on Sep 17, 2013 in Fritid, Hus og have | 0 comments

Julen er (åbenbart) lige om hjørnet

Efteråret er ikke engang rigtigt ankommet endnu, og på trods af det, har jeg allerede set et snes reklamer for jul. Både for julefrokoster, og andre julerelaterede tilbud. Efter min mening er November det aller tidligste man burde måtte reklamere for julen, både fordi det er så gennemskueligt at forretningerne prøver at slå plat på denne ellers smukke og traditionsrige årstid, men også fordi det i mine øjne er at tage lidt ”forskud på glæderne”. For mig er julen nemlig noget helt særligt, og lidt af glansen går altså af, hvis man allerede i september måned bombarderes af nisser, julemænd og glimmer.

Men det er hverken værre eller bedre, end at det nu engang er en realitet, at de skruppelløse virksomheder, allerede har rullet julereklame-maskinen ud, og er begyndt med bombardementet.

Det eneste positive der efter min mening er kommet ud denne fremskyndelse af reklamer er, at vi er begyndt at planlægge julen og hvordan den skal forløbe lidt tidligere i år. Vi har for første gang tænk os at holde det i sommerhuset i år, og så invitere vores tre børn med ægtefæller, kærester og børn. Vi har talt om at holde det i sommerhuset i mange år, men har ligesom aldrig rigtig kunne ”overskue” det. Men som sagt så er julen ankommet lidt tidligere i vores bevidsthed i år, og det betyder, at vi har to og en halv måned til at planlægge juledagene.

Vigtigt af alt, skal vi huske at bestille fyringsolie til sommerhuset, da vi ofte har huset lukket ned i de allerkoldeste måneder, og derfor ikke altid har olie på fyret om vinteren. Vi har allerede nu besluttet at bestille det over nettet, da det er det nemmeste og billiste i vores øjne. Der ud over skal vi bare huske at have nok sengetøj og håndklæder med til de 8 mennesker der kommer myldrende den 23. December. Så må vi klare indkøbende i den lokale brugs, og måske bestille lidt til udbringning over telefonen og internettet.

Hvad skal i lave over julen og er det overhovedet noget i er begyndt at tænke over endnu?

 

Photo credit: www.freechristmaswallpapers.net

read more