Posts made in August, 2013

Sabbatåret er den vigtigste del af uddannelsen

»Posted by on Aug 28, 2013 in Uncategorized | 0 comments

Sabbatåret er den vigtigste del af uddannelsen

I disse tider diskuteres der på højtryk i diverse medier og rundt om diverse spiseborde, hvor hurtigt de studerende skal gennemføre både deres gymnasiale og videregående uddannelser. de studerende skal hurtigere igennem uddannelsessystemet, så de kan komme ud på den anden side, få et job og betale skat til den fælles kasse. Men midt i hele denne diskussion er der (heldigvis) også en hel gruppe af mennesker, der har den holdning, at lige netop friåret – i ental eller flertal – er dér, hvor man får den allervigtigste del af sin uddannelse. Det er i friåret man har tid til at udvikle nogle af de kompetencer, der ikke kan læres i et klasseværelse eller en forelæsningssal. At stifte bekendtskab med andre kulturer, kommunikere med folk, der har en helt anden baggrund end en selv, stå på egne ben, opbygge og forsvare sine egne holdninger, holde kontakten med gamle venner og samtidig opbygge et nyt netværk uden for skolen. At have et job i sabbatåret efter gymnasiet er en rigtig vigtig lektie for mange unge mennesker. De lærer noget om mødepligt, fælles ansvar og sociale roller. De lærer, at hvis de ikke møder op på arbejde, går det ud over alle deres kollegaer, og hvis de kommer for sent, så risikerer de at miste deres job. Rigtig mange vælger at arbejde for at få råd til at komme ud at rejse, og deri ligger der også en vigtig lektie. At man må yde for at man kan nyde – og at nydelsen ofte er endnu større, når man selv har sparet op til den.

At tage ud at rejse i sit sabbatår giver også den vigtige lektie, at man lærer at socialisere med alle slags mennesker fra alle steder i verden. Hvad enten man rejser med en af de mange arrangerede rejser for unge, eller om man rejser med et par venner eller helt på egen hånd, så vil man, når man rejser rundt i verden som ung, så vil man bestemt møde en masse mennesker, som man ellers aldrig ville have mødt.


Om sabbatåret går med ungdomsarbejde, frivilligt arbejde eller rejser for unge, så er det altså her, man lærer nogle vigtige lektier, der ikke kan læres andre steder.

read more

De to vigtigste punkter på huskelisten til indretning af stuen

»Posted by on Aug 27, 2013 in Hus og have | 0 comments

Stuen er en af de rum, som vi bruger rigtig meget tid i i vores hverdag. Derfor skal den også gerne være indrettet, så man har lyst til at være i den. De to vigtigste ting, du skal have på listen, når du indretter, er lys og møbler.

Lys – lys er noget af det vigtigste, når du indretter et rum. Hvis der ikke er nok naturligt lys, er det vigtigt, at du formår at bringe lys ind i rummet på en naturlig måde, så rummet ikke bliver mørkt i utide. På samme måde skal lyset også gerne være sådan, at det kan dæmpes. Det ødelægger lidt af hyggen, hvis man skal sidde i et fuldt oplyst rum og fx se film. Der findes en del forskellige el artikler, som kan monteres på dine loftlamper, så de kan dæmpes. Det er en rigtig god løsning. De bedste tilbud har jeg fundet her.

Møbler – De møbler, du vælger at stille i din stue, er altafgørende for, hvilken stemning, der er i rummet. Vælger du mange bløde møbler, er der lagt op til at hænge i sofaen og se gode film, men hvis du derimod vælger et stort bord med mange stole som hovedelement i indretningen, er der lagt op til middage og kreative udfoldelser ved bordet. En god tommelfingerregel er først at tænke på, hvad man gerne vil bruge stuen til, dernæst kigge realistisk på stuens størrelse og så til sidst købe møbler, der passer til ens behov, men stadig efterlader noget gulvplads.

Når du har fået belysning og møbelindretning på plads, er du rigtig godt på vej til at have en dejlig stue, som hele familien har lyst til at være i.

 

Foto: madogbolig.dk

read more

Drømmehuset blev endelig en realitet

»Posted by on Aug 15, 2013 in Fritid, Hus og have | 0 comments

Drømmehuset blev endelig en realitet

Min kone og jeg har hele livet drømt om at eje vores eget hus, men vores egen have, hvor vi kunne dyrke grøntsager, frugter, bær og måske endda have et lille hønsehus, så vi kunne hente friske æg til morgenmaden.

Vi har haft et travlt liv –begge som skolelærere, og med 3 dejlige børn. Men som de fleste nok ved, er jobbet som skolelære ikke det højest betalte job man kan forestille sig, og med tre unger går en stor del af budgettete altså til tøj, sko og sportsaktiviteter for børnene.

Men uden at lyde for begejstret, så er vores yngste netop flyttet hjemmefra, og vi har endelig fået den plads i budgettet der skal til, for at købe et hus. Vi fik ret hurtigt solgt vores elskede gamle lejlighed i Søborg, og har allerede fundet det skønneste gamle murstenshus i Bagsværd med en kæmpe grund til. Så nu skal der laves have, og når vi går på efterløn om et par år, skal vi for alvor i gang med at høste, og sylte og bare rigtig nyde hvad naturens spisekammer kan bringe os.

Vi var ovre og se på huset igen her forleden dag, for vi er nemlig ikke flyttet ind endnu, og lagde mærke til at huste har et fyr i kælderen, der bruger fyringsolie. Som lejlighedsejere lægger man ikke mærke til den slags, og er der problemer, så ringer man bare efter viceværten. Men alt det ændrer sig nu, hvor vi er blevet husejere, og det er nu vores ansvar at finde ud af hvad der skal ske. Og der går ikke ret mange måneder før vinteren atter er over os. Vores søn sagde at vi skulle gå på nettet og som han sagde ”tjek fyringsolie ud”, men vi startede altså med at ringe til deres kundeservice. Hos kundeservice fortalte de os, at vi sagtens kunne læse alt, hvad vi havde brug for at vide om oliefyr og fyringsolie på deres hjemmeside. Det var virkelig en kæmpe hjælp og vi bestilte med det samme. Og jeg tror efterhånden konen og jeg er ved at være klar til at være rigtige husejere, med alt hvad det indebærer.

 

 

Photo credits: wallcoo.net

read more

Én af hverdagens små sejre

»Posted by on Aug 15, 2013 in Fritid, Hus og have | 0 comments

Én af hverdagens små sejre

Jeg er en af de mange enlige kvinder i halvtredserne, som for nylig er blevet skilt, og som nu står med et stort hus med tilhørende have, og har absolut ingen idé om, hvordan jeg skal ordne alle de praktiske ting, som min mand har ordnet for os de sidste femogtyve år. Men det at være på totalt bar bund, betyder også at det kun kan gå fremad. Og jeg lærer da også små ting nærmest hver dag, såsom at skifte printerpatron, skifte spots på badeværelset, hælde benzin på græsslåmaskinen og så videre og så videre. Her forleden havde jeg min veninde på besøg, som også er nyligt fraskilt, og vi kom til at tale om alle de gøremål, der skal ordnes inden vinteren. Vi har begge oliefyr der kører på fyringsolie, og vi blev enige om at ingen af os vidste had i alverden man stiller op med sådan et monstrum? Hvor kommer olien fra, hvordan hælder man den på, og vigtigst af alt: Kan man betale sig fra at bekymre sig om det? Vi googlede Q8, og fandt ud af, at der faktisk findes rigtig meget information om oliefyr og fyringsolie på deres hjemmeside her. Vi læste løs, og fandt hurtigt ud af at man f.eks.  sagtens kan bestille online, at de sørger for at der automatisk bliver fyldt op, og at deres kundeservice har åbent døgnet rundt hvis man har spørgsmål. Efter lidt læsning åndede vi begge lettet op, for det blev hurtigt klart at fyringsolie ikke behøver at blive et problem i fremtiden. Endnu én af hverdagens små sejre!

 

 

Photo credit: http://majorityoftwo.blogspot.dk/

read more

Om tankstationernes udbredelse

»Posted by on Aug 13, 2013 in Fritid | 0 comments

Om tankstationernes udbredelse

Hvor ligger den nærmeste tank? Det har du helt sikkert spurgt dig selv om rigtig mange gange, når du har kørt på motorvejen, og lige pludselig kan se, at du er ved at løbe tør for benzin eller diesel. Det kan godt være nogle lidt nervepirrende øjeblikke før du når den næste tank, for hvor langt væk ligger den mon? Jeg hader, når jeg ikke ved hvor tankstationerne ligger, og derfor tjekker jeg det ofte, før jeg kører ud af døren, hvis jeg for eksempel skal ud og køre et sted, hvor jeg ikke har kørt så tit. Så kan jeg bare køre derud af med ro i sindet. Det gælder naturligvis også kun, hvis jeg skal køre langt, for jeg har en lille bil, som kører rimelig langt på literen. Sådan var det ikke engang, hvor jeg havde en gammel Volvo, og den kørte godt nok ikke særlig langt. Og hvad der også var med det, dengang, var, at der heller ikke var så mange tankstationer. Det er heldigvis en ting, som F24 og Q8 er kommet efter, for efterhånden som efterspørgslen er steget, så er der kommet rigtig mange tankstationer rundt omkring i landet, hvilket gør det nemt og bekvemt for mig at færdes på de danske veje.

read more